Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Deze Golfclub Wil Van Elitair Imago Af En Gaat Vol Voor De Jeugd Ouders Hebben Liever Een Teamsport

Deze golfclub wil van elitair imago af en gaat vol voor de jeugd: ‘Ouders hebben liever een teamsport’

Golfclub Tespelduyn opent de deuren voor iedereen

Golfclub Tespelduyn in Santpoort wil van het elitaire imago af en zich meer richten op de jeugd. Volgens bestuurslid Marc van der Steen zijn ouders tegenwoordig meer geneig hun kinderen in te schrijven voor teamsporten, zoals voetbal of hockey. "Golf wordt nog steeds gezien als een dure en elitaire sport."

Een plek voor iedereen

Om het imago van de club te veranderen, is Tespelduyn begonnen met het aanbieden van golflessen voor kinderen tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast heeft de club een jeugdcommissie opgericht die activiteiten organiseert voor jongeren, zoals toernooien en clinics. "We willen een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht hun leeftijd of achtergrond", aldus Van der Steen.

Golf als teamsport

Van der Steen benadrukt dat golf ook een teamsport kan zijn. "Je kunt het spel met vrienden of familie spelen en het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten." De club organiseert regelmatig evenementen waar leden van alle leeftijden kunnen samenspelen. "We hopen dat dit zal helpen om het idee te veranderen dat golf een individuele sport is."

De toekomst van golf

Van der Steen gelooft dat de toekomst van golf ligt bij de jeugd. "De jongere generatie is meer open-minded en geïnteresseerd in nieuwe dingen", zegt hij. "We moeten hen de kans geven om golf te proberen en te ontdekken hoe leuk het kan zijn." Door zich te richten op de jeugd hoopt Tespelduyn een nieuwe generatie golfers te creëren die zal helpen om de sport populairder te maken.


Comments